Beneške maske 2018
Majhna skupina, posebej prirejen program za fotografe!

Termin: 5. 2.–7. 2. 2018

Cena: 380 €, ob prijavi do 31. 12. 2017 popust 40 €

Razkošni kostumi in čudovita arhitektura mesta na vodi, ki se v času karnevala spremeni v čudovito pisano celoto – to so Benetke, raj za fotografe. Beneški karneval ni le klasičen karneval, je promenada elegantnih mask, festival ulične umetnosti z vrhunskimi predstavami plesalcev, cirkusantov, …

Ljudje iz vsega sveta se zberejo enkrat letno, da pokažejo svoje umetniške stvaritve na malih trgih, romantičnih mostičkih in skritih hodnikih, ki vodijo skozi to najbolj fotogenično mesto na planetu.

Prav zaradi tega lahko v tem pravljičnem mestu vsako leto srečamo najslavnejše fotografe, ki imajo tu svoje delavnice. Med njimi so Jim Zuckerman, Roman Martin, Tim Mannakee, Kim Koseka, …

In spet bomo tam tudi mi, z Digitalno kamero in Digital foto klubom. Izognili se bomo največji gneči v soboto in nedeljo, saj takrat Benetke dnevno obišče več kot 100.000 turistov. Na pot se bomo podali zelo zgodaj v ponedeljek (ob 1.00 ponoči), tako da bomo pričakali sončni vzhod že na obali pred Markovim trgom, kjer se vsako jutro zbirajo maske, preden se podajo po beneških ulicah. Tam bomo tudi bivali, saj je naš hotel v neposredni bližini tega čudovitega trga.

PROGRAM

 1. dan: ponedeljek, 5. 2. 2018
  Odhod proti Benetkam je predviden zelo zgodaj (ob 1.00 iz Celja), saj ne želimo zamuditi jutra pred in po sončnem vzhodu. Prtljago pustimo v hotelu, ki je le nekaj metrov oddaljen od znamenitega Mostu vzdihljajev, nato se odpravimo na obalo pred Doževo palačo. Tam se zjutraj zbere največ mask, ki pozirajo fotografom, saj si tudi same želijo vrhunskih fotografij. Veliko fotografov, ki že leta obiskujejo karneval, je navezalo osebne stike z ljudmi za maskami, in zato nekaj časa pozirajo prav zanje. Tako bomo tudi mi imeli na razpolago nekaj mask samo zase!
  Po prvem jutranjem fotografiranju bo nekaj časa za kavico in zajtrk, okoli 10.00 pa je zbor vseh mask na Arzenalih. Spet bomo imeli priložnost fotografirati vrsto zanimivih mask. Nato se sprehodimo še do parka, ki je zaradi lesenih mostičkov in zanimivih drevoredov prav tako privlačen za fotografe. Od tam se z vodnim avtobusom (vaporettom) popeljemo nazaj do Doževe palače, kjer je naš hotel. Namestimo se v njem, nekaj časa bo tudi za popoldanski počitek, saj bo večer pred sončnim zahodom spet zanimiv. Z maskami se bomo odpeljali na otoček San Giorgio Maggiore, ki leži povsem nasproti Doževe palače. Ta je v večernem soncu obsijana s čudovito svetlobo in nudi zelo lepo kuliso maskam, ki jih je ob večeru res veliko.
  Za vse, ki boste imeli še dovolj moči, bomo pod arkadami pri Doževi palači in na Markovem trgu spet fotografirali maske, s katerimi se bomo dogovorili, da bodo pozirale predvsem nam.
 2. dan: torek, 6. 2. 2017
  Jutra pred sončnim vzhodom so v Benetkah še posebej čarobna, zato se bomo odpravili fotografirat sončni vzhod na most Akademia, edini še leseni most čez kanal Grande. Z njega je čudovit pogled na kanal, na baziliko Santa Maria della Salute, ki leži nasproti Markovega trga, ter na cerkev na otočku San Giorgio Maggiore, nad katerim vzhaja sonce. Po povratku v hotel nas bo čakal zajtrk, nato se z maskami odpravimo na zagotovo najlepši in najbolj pisan otok v Beneški laguni, na otok Burano. Tudi tam bodo maske pozirale samo za fotografe, pisana pročelja hišk pa so kot naročena za kuliso. Po povratku na Markov trg se podamo še po slikovitih beneških ulicah in trgih, kjer bomo v objektiv lovili pisane maske ter čudovito beneško arhitekturo. S tistimi, ki jim celodnevnega fotografiranja še ne bo dovolj, se bomo po pravi italijanski večerji spet odpravili na beneške ulice in proti znamenitemu mostu Rialto. Ta je v večerni svetlobi, ko je osvetljen z lučmi, še posebej lep in zanimiv.
 3. dan: sreda, 7. 2. 2017
  Jutro zadnjega dne bo spet namenjeno fotografiranju sončnega vzhoda, tokrat na obali pred doževo palačo. Po zajtrku se odpravimo še na tržnico, ki je v dopoldanskem času polna in fotografsko zelo zanimiva, popoldan pa obiščemo še enega izmed zanimivih otočkov v Beneški laguni, San Lazzaro, na katerem je eden najstarejših armenskih samostanov. Otok je zaprt za prosto gibanje, nanj pelje ladjica samo enkrat dnevno, ogled samostana in zakladnice pa še nikogar ni pustil ravnodušnega. Po povratku iz San Lazzara vzamemo svojo prtljago v hotelu in se odpeljemo do trga Piazzale Roma, kjer bomo imeli parkirane kombije. Odpravimo se proti domu, kamor bomo prispeli okrog 22.00.

Pravite, da je preveč za tri dni? Program je res natrpan, a iz izkušenj prejšnjih let vam lahko povemo, da so bili vsi udeleženci zelo zadovoljni in se zato nekateri na ta izlet tudi redno vračajo. Pridružite se nam tudi vi, ne bo vam žal!

Cena foto delavnice Beneške maske 2018: 380 €
za prijave do 31. 12. 2017 priznavamo 40 € popusta.

V ceno je vključeno:
prevoz, cestnine, parkirnina, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, v neposredni bližini Mostu vzdihljajev, turistična taksa, fotografski nasveti in izposoja opreme za portretno fotografijo
V ceno NI vključeno:
kosilo in večerja, tridnevna karta za prevoze po beneški laguni, vstopnina v armenski samostan.

PRIJAVNICA NA FOTO IZLET BENEŠKE MASKE

Ime (*)

Priimek (*)

Rojstni podatki (*)

Ulica in hišna številka (*)

Pošta in poštna številka (*)

E-pošta (*)

Telefon (*)

Plačilo (*)

Dodatna vprašanja ali želje