Majhna skupina, prirejen program za fotografe!

Termin: 27. 4. 2018–2. 5. 2018

Cena: 850 €, ob prijavi do 31. januarja le 750 €

Anglija-141

Območje med mesti Brighton in Eastbourne je ena najbolj priljubljenih točk za veliko Londončanov, ki tam preživljajo vikende. Brighton so pred časom združili z mestom Hove in je zdaj uradno Brighton & Hove, a sta predela popolnoma različna. Brighton ostaja najbolj »odštekano« in liberalno mesto, medtem ko je Hove bolj mirno in zaspano. Tu najdemo zelo veliko fotografov z vsega sveta, razlog je znamenita plaža s pisanimi hiškami in starimi ležalniki na njej. Obala med mestoma Brighton in Eastbourne je nekaj posebnega. Po njej vodi pot do najvišjega, 162 metrov visokega apnenčastega klifa v Angliji. Z Beachy Heada je veličasten pogled na Eastbourne, svetilnik pod njim in morje, ki je vedno polno jadrnic. Pomladanska jutra so še posebej čarobna, saj se nad morjem dviga meglica. Po teh krajih se bomo konec aprila s fotoaparatom potepali tudi mi.

PROGRAM

  1. dan: petek, 27. 4. 2018

Odhod na beneško letališče Marco Polo v zgodnjih jutranjih urah in polet v Anglijo ob 6.50 zjutraj. Prihod na letališče Gatwick ob 8.05 po angleškem času. Tam prevzamemo kombi in se odpeljemo do našega hotela v mestu Brighton, ki je od letališča oddaljeno le dobrih 30 minut vožnje. Namestimo se v hotelu na obali, le nekaj sto metrov stran od znamenitih pisanih hišk, ki jih domačini uporabljajo za popoldanski počitek, ter se odpravimo na prvo raziskovanje mesta in obale. Ulice Brightona ter lokali v mestu so zelo slikoviti, meščani pa fotografom zelo naklonjeni, tako da boste lahko naredili zelo veliko zanimivih posnetkov. Popoldne se odpeljemo na prvi ogled znamenitih klifov, ki se razprostirajo po vsej južni obali med Brightonom in Eastbournom. Zvečer, ko se prižgejo luči na znamenitem pomolu Brighton pear, se – če ne boste preveč utrujeni – odpravimo še na obalo, ki je ob petkih v tem času še posebej zanimiva, saj se tam zbira veliko mladih.

  1. dan: sobota, 28. 4. 2018   

Že pred sončnim vzhodom se odpravimo do klifov, ki so v jutranji svetlobi in meglicah še posebej mistični in fotogenični. Po povratku v hotel si privoščimo pravi angleški zajtrk, nato se odpravimo proti mestecu Lewes, v katerem boste imeli občutek, da ste na prizorišču snemanja znane TV-nanizanke Umori na podeželju ali filma Mary Poppins. Sprehodili se bomo po ulicah, polnih starinskih trgovinic, ki kar vabijo mimoidoče, naj vstopijo, obiskali lokalno pivovarno in se povzpeli na stolpe tisočletnega gradu, v katerem je urejen zelo zanimiv muzej. Nato se odpeljemo še v le nekaj kilometrov oddaljeno vasico Rodmell, kjer je do svoje smrti živela pisateljica Virginija Wolf. Danes sta hiša in vrt urejena kot muzej in si ju je mogoče ogledati. Za fotografe ste zanimiva predvsem zaradi zelo veliko privlačnih in fotogeničnih detajlov. Po povratku v hotel se bomo vsi, ki nam je všeč nočna fotografija, odpravili še na ulice Brightona.

  1. dan: nedelja, 29. 4. 2018

Spet bomo pred sončnim vzhodom fotografirali klife, vendar tokrat z druge strani. Odpravili se bomo namreč v park Seven Sisters, od koder bomo lahko fotografirali, kako sonce vzhaja nad pečinami. Nato se vrnemo v hotel na zajtrk. Sledi vožnja do vasice Muddles Green, kjer bomo obiskali Farley Farm. Na tem posestvu je živela ena najslavnejših fotoreporterk 2. svetovne vojne in kasneje vrhunska modna fotografinja Lee Miller. V hiši in vrtu lahko vidimo ogromno njenih del, prav tako pa lahko občudujemo slikarska dela njenega moža Rolanda Penrosa. Njuna prijatelja sta bila tudi Pablo Picasso in Salvador Dali, zato lahko v hiši najdemo tudi nekaj njunih originalnih del. Ustvarila sta jih med svojimi obiski in so ostala v lasti družine Penrose. Pozno popoldne se znova vrnemo v park Seven Sisters, saj v tem času beli klifi zažarijo v večernem soncu.

  1. dan: ponedeljek, 30. 4. 2018

Zgodnje jutranje fotografiranje klifov, a tokrat na že tretji lokaciji, ki je prav tako zanimiva v jutranji svetlobi. Fotografirati je mogoče, kako sonce vzhaja nad klifi, prav tako pa tudi z jutranjim soncem obsijane klife. Po zajtrku se odpravimo proti naravnemu parku Dungenness. Tam je mogoče videti stare zapuščene ribiške ladje, ki so nasedle, in najmodernejši svetilnik. Lahko se popeljemo s starinsko ozkotirno železnico. Skratka, park je fotografsko zelo privlačen. In še zanimivost: tu je bila posneta tudi naslovna fotografija za enega najuspešnejših albumov skupine Pink Floyd, Pink Floyd A Collection of Great Dance Songs. Če bo čas, popoldne obiščemo še mesto Dover, saj so v bližini prav tako zelo fotogenični klifi s svetilnikom na vrhu ter zanimiva graščina.

  1. dan: torek, 1. 5. 2018

Prvi maj je dela prost dan tudi v Angliji, zato zjutraj ne bo gneče na cestah. To jutro bomo ostali v Brightonu in na obali pričakali sončni vzhod. Po zajtrku se spet odpravimo na obalo, kjer bomo v dopoldanskem času našli zelo veliko zanimivih motivov. Ko bo svetloba postala »pretrda« za fotografiranje pokrajine, bomo raziskovali in fotografirali po ulicah tega zanimivega mesta.

  1. dan: sreda, 2. 5. 2018

Zadnji dan našega foto potepa po Angliji se po zajtrku poslovimo od Brightona in so počasi odpravimo v smeri letališča. Ker imamo let šele pozno popoldne, bo na voljo kar nekaj časa, da tudi zadnji dan še naredimo nekaj dobrih fotografij. Prvi postanek bo v vasici Haywards Heath, od koder nadaljujemo pot  do le nekaj kilometrov oddaljenega Sheffield parka s čudovitim botaničnim vrtom.
Za ob 18.00 je predviden let proti Benetkam, kamor naj bi prispeli okrog 21.00. Sledi še vožnja proti domu.

Cena: 850 €, ob prijavi do 31. januarja le 750 €

Vključeno: letalski prevoz z beneškega letališča Marco Polo v Anglijo in nazaj, najem avtomobila v Angliji, zunanji ogledi po programu, 5x nočitev v hotelu 3* s samopostrežnim zajtrkom, testi fotografske opreme, svetovanje in komentiranje posnetega materiala v večernih urah.

Doplačila: prevoz do letališča v Benetkah in nazaj 35 €, večerje, vstopnine, zavarovanje rizika odpovedi, dodatna prtljaga

+ PRIJAVNICA JUG ANGLIJE