Cena: 380 € (možno obročno plačilo)

Mljet je eden izmed največjih, najbolj gozdnatih in po mnenju mnogih tudi najlepših hrvaških otokov. Njegova bogata in burna zgodovina sega v antične čase. Napolnjena je s skrivnostnimi legendami, pustolovskimi dogodivščinami in piratskimi obleganji, ki so se prepletala z obdobji blaginje in miru. Morda je najbolj zanimiva znamenitost na otoku sistem slanih jezer; tu sta Veliko in Malo jezero, ki sta prek naravnega kanala povezani z morjem. Na sredini Velikega jezera se nahaja otoček Sv. Marija z benediktinskim samostanom iz 12. stoletja. Najdete lahko še številne druge zanimivosti, vključno z Odisejevo jamo, sistemom jezer, napolnjenih z brakično vodo in avtohtonimi zimzelenimi gozdovi. Slavni strokovnjak oceanografije Jacques Cousteau je trdil, da sodi morje okoli Mljeta med najčistejše vode na svetu.

Prav zaradi tega skupaj s Turistično agencijo Ojla za vse bralce Digitalne kamere že tradicionalno vsako leto pripravimo atraktivne in aktivne kratke počitnice za fotografe in ljubitelje fotografije na tem slikovitem zelenem otoku.

Zakaj so Fotografske počitnice na Mljetu nekaj posebnega?

 • Zato, ker bomo pripravili številne fotografske delavnice.
 • Zato, ker bodo z nami priznani fotografski sodelavci.
 • Zato, ker bomo fotografirali pod morjem v vojaškem labirintu, na peščenih plažah.
 • Zato, ker bomo imeli s sabo tudi model (manekenko) in make up artista priznane MUD make up akademije iz New Yorka.
 • Zato, ker bomo uživali v narodnem parku, pri domačinih.
 • Zato, ker bomo lahko preizkusili fotografsko opremo priznanih proizvajalcev.
 • Zato, ker zelo dobro poznamo otok in slikovite kotičke.
 • Zato, ker imajo v našem hotelu odlično hrano.
 • Zato, ker skoz ves dan fotografiramo, zvečer pa zaokrožimo druženje s komentiranjem in predavanji.
 • Zato, ker izkušeni fotografi radi izmenjamo izkušnje in podelimo kakšen uporaben nasvet manj izkušenim.
 • Zato, ker bomo pripravili natečaj za najboljšo fotografijo Foto počitnic z lepimi nagradami, zmagovalna fotografija pa bo med drugim tudi krasila naslovnico v poletni številki revije Digitalna kamera.
 • Zato, ker pripravljamo poseben prevoz in drobna presenečenja.
 • Zato, ker bo z nami ekipa revije Digitalna kamera in veliko zadovoljnih obrazov.

Kdo bo letos z nami?

Igor Rosina – glavni urednik Digitalne kamere, dolgoletni fotograf, ki je svoje znanje pridobil na praški fakulteti FAMU in na IPAC inštitutu, poleg tega je že več let Adobe inštruktor za Photoshop, Lightroom in Indesign. Vodil bo delavnice nočne fotografije, risanja s svetlobo in krajinske fotografije, kjer se bo še posebej posvetil uporabi ND filtrov.

Edi Masnec – dolgoletni fotoreporter in urednik fotografije pri Novem tedniku. Predstavil bo svoj pogled na reportažno fotografijo ter vodil delavnico te zanimive, vendar ene najtežjih fotografskih zvrsti.

Ulla Wolk – Boudoir in portretna fotografinja, ki bo vodila delavnico portretne in modne (boudoir) fotografije na peščeni plaži Saplunare ter nam predstavila, kaj sploh je boudoir fotografija in kaj vse je potrebno zanjo.

Maja Napotnik – diplomantka MUD Make-up Designory akademije, ki bo skrbela za brezhiben make-up modela ter predstavila razlike med različnimi vrstami make-upa. (poročni, večerni, za fotografiranja in snemanja …)

Sara Stacey Child – pin up kraljica leta 2016 modo in glamur 50. let prejšnjega stoletja uspešno vnaša v svoj vsakdanjik. Poleg modelinga se ukvarja tudi s pevsko-plesnimi točkami kabareta ter je obraz delavnic pin up fotografije.

Cena 6-dnevnih fotografskih počitnic je 380 €.

V ceno je vključeno:
prevoz iz Maribora, Celja in Ljubljane na Mljet ter nazaj domov, (kombi, trajekt), 5x polpenzion (nočitev, samopostrežni zajtrk in večerja) v hotelu Odisej 3*, vstopnina v nacionalni park in ogled, takse in prijavnina;

Delavnice za fotografe:

 1. modna fotografija na peščeni plaži Saplunare,
 2. portretna fotografija – kontrola naravne svetlobe s pomočjo odbojnikov,
 3. nočna fotografija – fotografiranje zvezd in planetov s pomočjo teleskopa,
 4. risanje s svetlobo – light painting,
 5. reportaža,
 6. krajnska fotografija,
 7. makro fotografija – združevanje posnetkov (fotostacking)
 8. uporaba ND filtrov pri krajinski fotografiji
 9. podvodna fotografija …
 • izleti in pohodi v skrite kotičke in zalive, Odisejeva jama, Montokuc, podzemni labirint, z ladjico do otoka sv. Marija
 • testi fotografske opreme – Nikon, Canon, Sony, Fuji, Sigma, Profot,…
 • komentiranje in svetovanje
 • strokovni fotografski sodelavci, fotomodel, make up atrist.

Možna doplačila:
1/1 soba – 50 €, soba z balkonom – 15 € , soba z balkonom, pogled na morje – 35 €, riziko odpovedi – 10 €, dodatno Coris zavarovanje – 10 €

Popust:
spremljevalci brez udeležbe na izletih in delavnicah – 50 €, lastni prevoz – 100 €

 Prevoz:
vključen v ceno, odhod 16. 5. v večernih urah. Odhodi : Celje, Maribor, Ljubljana
*V kolikor se odločite za lasten prevoz in ne koristite našega, se tudi izletov oz. fotografiranja na terenu udeležite z lastnim vozilom.

Prijava:
za Fotografske počitnice na Mljetu se lahko prijavite neposredno v TA Ojla ali izpolnite spodnjo prijavnico

Ime (*)

Priimek (*)

Rojstni podatki (*)

Ulica in hišna številka (*)

Pošta in poštna številka (*)

E-pošta (*)

Telefon (*)

Plačilo (*)

Dodatna vprašanja ali želje

Rekli so:

Bil sem že na številnih fotografskih delavnicah, vendar tako pestrega in strokovnega programa še nisem doživel. In po zares zelo dostopni ceni..
Dare iz Ljubljane

 Že tretjič sem z vami v maju na Foto počitnicah. Super ste: vsakič nekaj posebnega, odlični predavatelji: neumorni Igor, ki je za nas poskrbel s kupom fotografske opreme, ki smo jo tudi testirali, spoznal sem Arneja Hodaliča, pa Albina Bezjaka, lani me je navdušila Urška Košir, »fajn«modeli in seveda družba fotografov, ki vsak doda kakšno uporabno izkušnjo.
Rok iz Ljubljane

 Malce me je bilo strah, saj sem se znašla brez izkušenj in opreme med kopico odličnih fotografov na Fotografskih počitnicah na Mljetu. Ampak sem se tu v fotografijo povsem zaljubila, saj je strah premagalo sproščeno vzdušje, opremo sem si lahko izposodila, čeprav sem na koncu spoznala, da je pri fotografiji več od opreme pomembno, kako zna človek gledat. Bila sem deležna nasvetov in pozornosti, kot verjetno nikjer drugje..
Janja iz Celja

Navdušila me je portretna fotografija na peščeni plaži Saplunare. Res po zaslugi vašega modela Maure in Urške, ki nas je znalo dobro pripraviti za delo z ekipo. Otok je pa že sam po sebi mikaven objekt za ustvarjanje dobrih posnetkov..
Franci iz Maribora

Organizator foto počitnic na Mljetu sta Metidafoto, založništvo in fotografija d. o. o., Ljubljanska 14, 3000 Celje in TA Ojla Šempeter.