FOTOGRAFSKI IZLET Z DIGITALNO KAMERO
Jesenska južna Moravska
6.–8. 4. 2017
Cena: 230 €

_DSF3083Južna Moravska – ali mala Toskana, kot tudi nekateri radi poimenujejo to najjužnejšo pokrajino Češke, stisnjeno med avstrijsko in slovaško mejo – je zelo priljubljena. Ne le med ljubitelji dobrega vina, temveč tudi med fotografi, ki želijo ujeti v svoje objektive podobne motive, kot jih ponuja italijanska Toskana. Seveda pa bodo v tej zanimivi pokrajini prišli na svoj račun tudi vsi, ki jim je ljubša arhitekturna ali ulična (street) fotografija. Zelo veliko malih mest in trgov je namreč prav tako kot pokrajina sama neusahljiv vir motivov v vseh letnih časih in vremenskih pogojih.


1.DAN: Ljubljana–Celje–Maribor–Mikulov–Brno–Slavkov u Brna (Austerlitz)–KyjovDSCF3051-Edit

Na pot se odpravimo že zelo zgodaj, iz Ljubljane od 2.00, tako da bomo jutro pričakali na poljih v Avstriji tik pred češko mejo. Avstrijci so veter, ki ves čas piha, lepo izkoristili in tam zgradili zelo veliko vetrnih elektrarn. Te se kot čuvaji dvigajo nad polja, ki se v času, ko bomo tam, že barvajo nežno zeleno.
Pot nadaljujemo do nekaj kilometrov oddaljenega malega mesta ne meji, do Mikulova na Češkem. Tu bo čas za prvo jutranjo kavico, zajtrk in za prve posnetke čudovitega gradu in vrta, ki stoji nad malim mestom.

Sledi vožnja proti Brnu, ki je drugo največje češko mesto, pravi biser srednje Evrope in ga nekateri celo primerjajo s Prago. Ima lepo mestno jedro z veličastnimi stavbami in tramvajem. Ljudje se sprehajajo po lepo urejenih parkih, kramljajo v živahnih kavarnah, se sladkajo v številnih slaščičarnah in posedajo v znamenitih pivnicah – spet ogromno zanimivih motivov za fotografe.
Obiščemo še najstarejšo pivnico in hotel Pegaz v samem središču mesta. Ker bo to v času kosila, si bomo tu lahko privoščili njihov znameniti golaž in »češke knedličke« ter vrček domačega piva.
Po kosilu se odpravimo do kraja Slavkov u Brna, bolj znanega po nemškem imenu Austerlitz, kjer je Napoleon dosegel eno izmed svojih znamenitih vojaških zmag. Spet se boste lahko preizkusili v arhitekturni fotografiji, saj tu stoji čudovit dvorec z ribnikom pred njim.
Čaka nas še samo nekaj kilometrov do našega hotela v malem mestu Kyjov. Do njega se bomo peljali v večernem času, po lokalnih cestah med fotogeničnimi griči in polji. V hotelu nas bo pričakala njihova tradicionalna večerja.


2.DAN: Kyjov in okolica – dan za fotografiranje polj

DSCF3079Po obilnem zajtrku se odpravimo na polja v okolico mesta Kyjov, kjer nastajajo najlepše fotografije, ki jih objavljajo mojstri krajinske fotografije, kot je Peter Zajfrid.. Slednji bo tudi gost tokratne jesenske delavnice in obljubil je, da nam bo nesebično razkril svoje najljubše in najlepše lokacije za fotografiranje. Kosilo si bomo tokrat privoščili v Bukovanskem mlinu, restavraciji na eni najlepših razglednih točk na južnem Moravskem. Po povratku se še pred večerjo sprehodimo po mestu Kyjov, po večerji pa si bomo ob vrčku domačega piva ogledali in pokomentirali nastale fotografije ter vam prikazali, kako je treba obdelati fotografije v programih Adobe Lightroom ter Landscape PRO.


3.DAN: Kyjov–Velike Bilovice–Bratislava–Maribor–Celje–Ljubljana

DSCF8706Zadnji dan se po zajtrku spet popeljemo na polja proti kraju Velike Bilovice, kjer se priključimo na avtocesto. Odpeljemo se mimo Bratislave do ene največjih hidroelektrarn na Donavi. Tu je prav na sredini postavljen hotel in športni center s kajakaško ter surf progo zato se bomo lahko preizkusili  še v športni fotografiji. Čisto za konec, pred odhodom domov, se odpravimo še do središča Bratislave, ki je le nekaj kilometrov oddaljena od kajakaškega centra na Donavi. Ozke ulice v starem mestnem jedru te evropske prestolnice so polne zgodovine, restavracij, pivnic, lokalov, trgovinic …, kar je porok, da vam tudi tu ne bo zmanjkalo motivov. Prijetno je tudi že samo sprehajanje in spoznavanje mestnega živ-žava ter tamkajšnje arhitekture starih hiš, cerkva …
Če bo čas, se odpravimo še do razgledne točke UFO. Tik pod njo se nahaja tudi restavracija in bar, kjer se bomo pred odhodom proti domu razvajali še ob vrhunski kavici ali sladicah. Nato se odpravimo proti domu. V Ljubljano bomo prispeli predvidoma okoli 22. ure.


Cena 3-dnevne fotografske delavnice Jesenska Moravska je 230 €.
V ceno je vključeno:

  • prevoz z udobnim turističnim kombijem
  • 2x polpenzion v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*
  • cestnine in parkirnine
  • vodenje in turistična taksa
  • nasveti za izboljšanje ali drugačen pogled na fotografijo (za tiste, ki jih bodo želeli)
  • pregled ter komentarji fotografij v večernem času.

V ceno NI vključeno:

  • vstopnina za morebitne oglede notranjosti.

Za podrobnejše informacije ali prijave nam pišete na izleti@digitalnakamera.si ali nas pokličite na tel. 040 413 099.

V rubriko Dodatna vprašanja ali želje vpišite izbrani termin foto delavnice – pomlad ali jesen

Ime (*)

Priimek (*)

Rojstni podatki (*)

Ulica in hišna številka (*)

Pošta in poštna številka (*)

E-pošta (*)

Telefon (*)

Plačilo (*)

Dodatna vprašanja ali želje