29. september – 1. oktober 2017!

Cena: 230 €

V Bavarski gozd se fotografi vedno zelo radi vračamo, saj je fotografiranje živali v vsakem letnem času prav poseben izziv. Z nami je bila na Bavarskem res že zelo pisana druščina; od dijakov, študentov in upokojencev do direktorjev, lovcev in učiteljev, prav pri vseh pa smo skušali prebujati strast do fotografije, ljubezen do neokrnjene narave ter jih seznanjali s skrivnostmi življenja v parku. Veliko je bilo tudi popolnih fotografskih začetnikov, ki so prav zaradi takšnih izletov postali pravi strokovnjaki in zdaj posegajo po najvišjih mestih na raznih naravoslovnih natečajih širom sveta.

Tokrat se v park odpravimo jeseni, ko narava še ne spi in so živali še vedno aktivne, mladiči pa so že ravno toliko zrasli, da postajajo vedno bolj zvedavi in igrivi.

Nacionalni park Bavarski gozd na nemško-češki meji je od Slovenije oddaljen le dobre 4 ure udobne vožnje. S 24.000 hektari je Bavarski gozd največji gozdni park v Srednji Evropi. Razdeljen je na dva dela. V osrednjem delu so divje živali v velikih ogradah, preostali del pa je namenjen pohodništvu, teku, kolesarjenju in pozimi smučarskim tekom. V njem živijo živali svobodno, v osrednjem delu, kjer so obore, pa so lepo speljane steze, ki vodijo do prež, posebej prirejenih za fotografe. Tu najdemo tudi kažipote ter oznake, na katerih so podatki o posameznih živalih ali vrstah.

Program

1. DAN (petek)

V petek ob 3.00 zjutraj se bomo z  udobnim kombijem odpeljali iz Celja,  mimo Maribora, skozi Avstrijo proti nemški meji in naprej do male bavarske vasice Mauth. Tu nas pričaka naš gostitelj Peter (www.scottish- highlander-guesthouse.de), pri katerem bomo preživeli tri lepe dneve v parku. Po jutranjem prihodu v penzion se bomo namestili v sobe in se nato takoj odpeljali v park, ki je oddaljen le nekaj minut vožnje. Vsem udeležencem bomo najprej razkazali najzanimivejše točke parka. Sledilo bo čakanje na divjad in fotografiranje. Popoldne sledi ogled informacijskega centra Hans Eisenmann, kjer med drugim kraljuje atraktiven 44 m visok razgledni stolp. Po povratku v penzion nas pričaka gurmanska večerja, po njej si bomo ogledali nekaj najboljših fotografij vsakega udeleženca.

2. DAN (sobota)

Zjutraj se po zajtrku odpravimo spet v park, tokrat bomo fotolov začeli na severnem delu pri obori z jelenjadjo in se preko dneva, vsak posamezno, odločali za kraje fotografiranja. Pred povratkom v penzion obiščemo še steklarno, kjer nam bodo prikazali umetnost ročnega oblikovanje stekla. Po povratku nas čaka posebna večerja – jesenski BBQ večer, nato pa ponovno ogled posnetega materiala in nekaj nasvetov, kako urediti fotografije v Lightroomu in Photoshopu.

3. DAN (nedelja)

Tudi nedelja bo namenjena fotografiranju. Po zajtrku se poslovimo od gostitelja in se odpravimo proti parku. Najprej se povzpnemo na razgledni stolp, od koder je čudovit pogled na celoten park. Naš zadnji postanek pred odhodom proti domu bo v mestu Passau, ki mu pravimo tudi »mesto treh rek«, saj leži ob sotočju rek Ilz, Inn in Donave. Tu se bomo sprehodili po starem delu, ki je s svojo arhitekturo pravi fotografski biser. V popoldanskih urah se odpravimo proti domu, kamor bomo prispeli okoli 21.00.

Cena 3-dnevne jesenske delavnice fotolov v Bavarskem gozdu je 230 €.

V ceno je vključeno:

prevoz do Bavarskega gozda in nazaj iz Celja ali Maribora z udobnim kombijem

parkirnina in vstopnina v park

2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah

testi fotografske opreme za delo na terenu!

 

PRIJAVNICA NA FOTO IZLET BAVARSKI GOZD

Ime (*)

Priimek (*)

Rojstni podatki (*)

Ulica in hišna številka (*)

Pošta in poštna številka (*)

E-pošta (*)

Telefon (*)

Plačilo (*)

Dodatna vprašanja ali želje

Organizator delavnice v Bavarskem gozdu je Metidafoto, založništvo in fotografija d.o.o. Ljubljanska 14, 3000 Celje!