Novice

Najbolje prodajana fotografska revija v Sloveniji je v marcu začela niz rednih mesečnih srečanj s potopisno obarvano predstavitvijo fotografij z letošnjih prvih dveh izletov Foto kluba Digitalne Kamere.

Skupini ljubiteljskih fotografov sta obiskali Benetke med tradicionalnim pustnim karnevalom in Bavarski gozd v času na prehodu zime v pomlad. Nastala je vrsta atraktivnih fotografij beneških mask in divjih živali, predstavljen pa je bil izbor najboljših, pospremljen s komentarjem vodje foto potepov Igorja Rosine. Izvedeli smo, v kakšnih pogojih so posnetki nastajali, zaradi česa izbor fotografij izstopa. Ob tem pa še, zakaj Benetk v času karnevala ni dobro obiskati konec tedna. Zakaj bi se morali ljubitelji živali in fotolova v Bavarski gozd podati vsaj dvakrat letno? Kako v največjem evropskem gozdnem nacionalnem parku dosežejo, da se fotografi brez strahu in nevarnosti lahko zares zelo približajo divjim živalim? Letos so se risi, medvedi in volkovi izkazali za prave manekene!

Piko na i prvemu Foto druženju z Digitalno Kamero je postavil priznan in uveljavljen celjski glasbenik Uroš Perić s kratkim koncertom.