Novice

Ker se v zadnjem času vse več fotografov preiskuša v fotografiranju hrane, vse več se jih želi biti vsaj malo podobni mojstru kulinarične fotografije, Tomu Jeseničniku smo se odločili da naredimo FOTOKULINARIČNI NATEČAJ ZA FOTOGRAFA LETA 2016. Da pa bo natečaj še bolj zanimiv, smo k sodelovanju povabili lastnike ene izmed najboljših restavracij v Sloveniji, Gostilne STARI PISKER iz Celja. V treh letih odkar poslujejo, so v tej gostilni besedi hamburger dali povsem nov pomen, steake ovili v povsem novo podobo, nabodalom pa vdihnili pridih Španije. Že sedaj se pri njih radi zadržujejo ljubitelji fotografije, saj ima vsa  njihova hrana poleg vrhunskega okusa tudi poseben, za fotografe zanimiv videz. Vsa hrana, ki jo lahko dobite pri njih je popolnoma domača, kvalitetnega porekla, vso meso za steake pa zorijo sami, ter papripravljajo na klasičnem odprtem žaru! FOTO-KULINARIČNI NATEČAJ bo razdeljen na 6 sklopov, kot je pri njih razdeljen tudi jedilnik, v vsaki številki, ki bo izšla v letu 2016 pa bo objavljena ena tema. Prva tema, ki se konča z izidom naslednje številke konec februarja je TOMAHOWK STEAKE! VENDAR POZOR, to ni natečaj za najboljšo fotografijo, to je natečaj za NAJBOLJ IZVIRNO KULINARIČNO FOTOGRAFIJO, ki bo posneta v restavraciji Stari Pisker. In ker pri nas v reviji ves čas povdarjamo, da fotografija nastane v glavi in ne v fotoapratu se ne omejujte s tehniko. Fotografirate s telefoni, kompaktnimi fotoaparati, seveda pa vam bo osebje Starega Piskra z veseljem prisluhnilo če boste imeli idejo in želeli posenti kakšno posebno fotografijo. Predvsem pa, pustite domišljiji prosto pot!  Od vsakega fotografa, ki bo sodeloval na natečaju, pričakujemo primerne odzive na posamezne teme. Izmed vseh prispelih fotografij v posamezni kategoriji bo žirija izbrala najboljši posnetek, avtor bo prejel nagrado gostilne Stari Pisker,  nato pa bomo med zmagovalci vsake teme izbrali Fotografa leta 2016. Ta pa bo prejel prav posebno nagrado Gostilne Stari Pisker in Digitalne Kamere!

9121198_orig
8340786_orig

TEHNIČNE ZAHTEVE :
– Sodelujete lahko s poljubnim številom fotografij v vsaki kategoriji.
– Fotografije izvirne velikosti nam pošljite po elektronski pošti na naslov galerija@digitalnakamera.si s pripisom KULINARIČNI NATEČAJ
– Fotografije ožjega izbora bomo objavili v reviji,  na naši spletni strani  www.digitalna-kamera.si, v galeriji pod zavihkom FOTOGRAF LETA 2016 in na naši Facebook strain.

ŽIRIJA:
– Urednik Digitalne Kamere Igor Rosina dipl. fotograf
– Profesionalni fotograf Tomo Jeseničnik
– Lastnik gostilne Stari Pisker Aljaž Žilnik