Novice

Po kratkem premoru bomo v prihodnjih 12 mesecih spet izbirali fotografa leta. Natečaj Fotograf leta 2017 je dobra priložnost, da predstavite svoje fotografije slovenski fotografski javnosti in si hkrati priborite lepe nagrade. Glavno nagrado za zmagovalca natečaja – brezzrcalni fotoaparat Fuji X-A3 – bo podelilo podjetje Infocona, celoten nagradni sklad pa vam bomo predstavili v kratkem.

Da posameznim fotografom ne bi omejevali ustvarjalnosti, smo izbrali zelo široko in odprto vodilno temo natečaja. Štirje letni časi – to je edini okvir, ki vam ga postavljamo. Fotografirate lahko naravo, pokrajino ali zgolj prebujajoči se cvetni popek spomladi oziroma odpadajoči list z drevesa jeseni, zimo lahko ponazorite na športni fotografiji, poletno vročino ujamete v svoj objektiv na razbeljenih mestnih ulicah … Izbor motiva je torej v celoti prepuščen vam, mi vam želimo le »dobro luč«!

Za spomin na naše pretekle fotografske natečaje objavljamo fotografijo Indecision Aleša Komovca, ki je postal fotograf leta 2012.

PRAVILA

Fotografije v JPG-formatu sprejemamo na e-naslov galerija@digitalna-kamera.si, v okence zadeva vpišite Fotograf leta 2017. Vsaka fotografija mora biti naslovljena po enotnem vzorcu: ime_priimek avtorja_letni čas_naslov fotografije (npr: janez_novak_zima_radosti na snegu).

  1. Fotografi lahko na natečaj pošljete največ 12 fotografij (velikosti najmanj 1600 pix po daljši stranici, 300 DPI) – po 3 za vsak letni čas:
  • fotografije zime sprejemamo do 31. marca,
  • fotografije pomladi do 30. junija,
  • fotografije poletja do 30. septembra,
  • fotografije jeseni do 31. decembra.
  1. Strokovna žirija bo pregledala in ocenila vse prispele fotografije, za končno razvrstitev pa bo upoštevala le dela fotografov, ki bodo poslali posnetke vseh štirih letnih časov.
  2. Delne rezultate, vključno z nekaj najboljšimi posnetki posameznega letnega časa, bomo v reviji objavljali po zaključku vsakega trimesečja (vse prejete fotografije bodo na ogled na spletni strani digitalna-kamera.si), končna razvrstitev pa bo znana februarja 2018.
  3. Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad bo februarja 2018 na prireditvi v Celju.