Novice

Fotografska razstava Mirana Krapeža in Otona Naglosta
Sreda, 8. marca ob 19.uri v prostorih Mercator centra v Ajdovščini

Onadva

Miran in Oton, dva različna moška, dve različni otroštvi, dve različni družini, dvoje različnih staršev, doma v dveh različnih najlepših kotičkih naše majhne, a prelepe dežele z eno skupno strastjo, strastjo  do fotografije.

Oba sta začela že v svojem ranem otroštvu, v črno beli tehniki, doma v temnici, ko z nestrpnostjo pričakuješ kaj se bo prikazalo na papirju….

….in potem kot pravi Oton Naglost: »Je sledila doba barvne fotografije in kmalu za tem sem pristal na barvnih diapozitivih, ki so res izpolnili vsa moja pričakovanja in tudi, ko je prišla digitalna doba nisem okleval, že zelo zgodaj sem se začel učit –  vse do danes. Postajam pravi odvisnik od fotografije.«

Oba zapisana naravi, ki je bila vir za delo in posledično za preživetje.

»Ko začutiš, da imaš veliko znanja in izkušenj, ko začneš dogodke in motive v naravi doživljati čustveno in ko razmišljaš, da je vse v naravi en sam čudež, tedaj želiš, da vse to preneseš naprej. Preveč je vse skupaj lepo, da bi ostalo prepuščeno samemu sebi. Vse te svoje čarobne trenutke hočem deliti s prijatelji, znanci, ljubitelji narave in z vsemi vami…,« pravi Miran Krapež.