Novice

Fotografsko društvo Janeza Puharja iz Kranja pripravlja svečano slovesnost ob otvoritvi razstave Pokrajina 2017 v Prešernovem gledališču v Kranju, v četrtek, 9. novembra 2017 ob 18. uri.

Fotografije bodo razstavljene v galerijah Mestne hiše in Prešernove hiše od 9.-27. novembra od 10.00-18.00, z izjemo ponedeljka, ko sta galeriji zaprti.

Na spletni strani http://fotodrustvo-kranj.si/pokrajina/ so objavljeni rezultati 22. bienalnega fotografskega natečaja Pokrajina 2017. V Fotografskem društvu Janeza Puharja Kranj so prejeli 420 fotografij 57 avtorjev. Kot pojasnjuje predsednik organizacijskega odbora Vladimir Kraljič, je bil odziv fotografov največji konec septembra, zato so rok za prijavo podaljšali še v prvi teden oktobra. Zaključna prireditev z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad najboljšim fotografom bo 9. novembra ob 18.00 v Prešernovem gledališču Kranj. Ta dan bodo odprli tudi razstavi fotografij v galerijah Mestne hiše (barvne) in Prešernove hiše (črno-bele), najboljša fotografija z letošnje razstave pa se bo v začetku decembra selila v Kabinet slovenske fotografije.