Novice

V ljubljanskem parku Tivoliju, na Jakopičevem sprehajališču je od 5. aprila dalje na ogled nova fotografska razstava.

Destinacija Kamnik, v naročju Kamniško- savinjskih Alp, nedaleč od Ljubljane, vam ponuja številna bogastva: od sprostitve, čudovite narave, bogate zgodovine, odlične kulinarike vse do raznolikih doživetij. Na obsežni razstavi na prostem lahko občudujete 60 fotografij Arboretuma Volčji Potok in 60 fotografij mesta Kamnik, mesta s tradicijo, zgodovino in bogato kulturno dediščino.

DSC_6675

Arboretum Volčji Potok, kulturni spomenik oblikovane narave, je iz središča Ljubljane oddaljen le 24 km. Poleg zbirke dreves in grmov je sestavni del arboretuma je tudi bogata zbirka vrtnic. Letos bo rozarij Arboretuma Volčji Potok tudi eno od prizorišč Regionalnega vrtničarskega kongresa svetovne zveze društev ljubiteljev vrtnic.

Kamnik je bil že v srednjem veku cvetoče trgovsko mesto, še danes pa njegova izjemna arhitekturna in sakralna dediščina spominja na čas, ko je bil glavno mesto dežele Kranjske. Nedaleč od mesta, v Tunjicah, se nahaja Zdravilni gaj in izvir Žive vode, ekološko naravnane Terme Snovik vabijo v Tuhinjsko dolino, številni izjemni razgledi in ohranjena pastirska dediščina pa vabijo na eno najlepših slovenskih planot – Veliko planino.

Razstava bo na ogled od 5. aprila do 15. junija 2017.