Novice

Amsterdam, Nizozemska, 12. aprila 2017: Nikon je predstavil model D7500, ki fotografom ponuja še več priložnosti, da sledijo svoji ljubezni do fotografije. Nikon 7500 je zmogljiv in priročen ter ponuja enako kakovost slike kot Nikonov paradni fotoaparat D-SLR formata DX – D500 – in zmogljivost, ki bo kos še tako zahtevnim okoljem.

Model D7500 ponuja zmogljivo slikovno tehnologijo v ohišju, pripravljenem za potovanje, in je kot nalašč za fotografe, ki vedno iščejo najboljše možne posnetke. Tako kot model D500 ima tudi D7500 slikovno tipalo CMOS formata DX z ločljivostjo 20,9 milijona slikovnih točk in razponom občutljivosti ISO, ki seže celo do vrednosti, enakovredne neverjetni ISO 1.640.000. Vgrajen je Nikonov procesor EXPEED 5, ki ponuja hitrejšo in jasnejšo obdelavo slik. Znatno večja ločljivost senzorja RGB s 180 tisoč slikovnimi točkami pa omogoča izboljšano natančnost merjenja. Cineasti lahko snemajo videoposnetke v ločljivosti 4K/UHD, Nikonova tehnologija zmanjšanja tresljajev, vgrajena v fotoaparat, pa zmanjšuje vpliv neželenega premikanja fotoaparata. Ergonomske izboljšave med drugim vključujejo nagibni zaslon z upravljanjem na dotik in globok oprijem za stabilno in izjemno udobno uporabo. To je prvi Nikonov D-SLR, ki se ponaša z vgrajeno bliskavico, ki podpira radijsko krmiljeno napredno brezžično osvetljevanje.

Jordi Brinkman, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »D7500 je idealen naslednji korak za amaterske fotografe, ki občudujejo, kaj vse zmore D500, vendar ne potrebujejo vseh njegovih funkcij za profesionalce. Ponuja enako kakovost slike, ki je najboljša v svojem razredu, kot model D500, vendar v manjšem ohišju, s katerim je lažje ravnati. Podpira hitrosti fotografiranja do 8 posnetkov na sekundo z neprekinjenim AF/AE, kar pomeni, da sta vam na voljo hitrost in natančnost, potrebni, da ujamete najhitreje minljive trenutke akcije. Tehnologija SnapBridge pa omogoča, da ujamete neverjetne posnetke ne glede na to, kje ste.«

nikon_dslr_d7500_pr--original

POVZETEK NAJPOMEMBNEJŠIH FUNKCIJ

Vrhunska kakovost slike modela D500: slikovno tipalo formata DX ločljivosti 20,9 milijona slikovnih točk, EXPEED 5, merilno tipalo RGB s 180.000 slikovnimi točkami.
Neverjetna svetlobna občutljivost: sijajni rezultati pri šibki svetlobi z občutljivostjo ISO 100-51.200, razširljivo do ISO 1.640.000 (enakovredno).
Izjemno prepoznavanje motivov: merilno tipalo RGB s 180.000 slikovnimi točkami in napredni sistem za prepoznavanje scen – ujemite natančne osvetlitve in dinamične kompozicije.
Po svetlih delih uteženo merjenje: daje prednost najsvetlejšim elementom v kadru, kar vam pomaga, da se izognete fotografijam s preveč osvetljenimi svetlimi deli.
Vrhunska natančnost AF: 51-točkovni sistem AF, ki je natančen do izrednih –3 EV. Sledite motivom, se osredotočite nanje in jih izostrite, tudi v čisti mesečini.
Filmski videoposnetki ločljivosti 4K/UHD: snemanje videoposnetkov v obliki 4K/UHD pri 30p ali Full HD (1080p) pri 50p/60p.
Intervalni videoposnetki: preprosto ustvarjanje tekočih in dobro osvetljenih intervalnih videoposnetkov v ločljivostih 4K/UHD in Full HD v polnem formatu DX kar v fotoaparatu.
8 posnetkov na sekundo z neprekinjenim sledenjem AF/AE: z enim rafalom posnemite 50 slik v obliki NEF (RAW) ali 100 slik v velikem kakovostnem zapisu JPEG.
Nagibni zaslon in upravljanje na dotik: tanek 8 cm nagibni zaslon – pri fotografiranju v načinu Live View lahko funkcije za AF in sprožitev zaslonke upravljate z dotikom.
Optično iskalo s pentaprizmo: ponuja približno 100-odstotno pokritost kadra.
Vsestranskost formata DX: ohišje fotoaparata tehta samo 640 g (približno), ima globok oprijem in je zaščiteno pred vremenskimi vplivi. Objektivi NIKKOR formata DX so kompaktni in 1,5-kratni faktor izreza tipala fotoaparata zagotavlja učinek teleobjektiva pri fotografiranju z objektivom formata FX.
Razširljiv sistem: združljive bliskavice Nikon Speedlight ter Nikonova stereo mikrofon ME-1 in brezžični mikrofon ME-W1
Kompleti: Nikon D7500 bo na slovenskih policah konec junija, na voljo pa bo v več kompletih. Za samo ohišje bo treba odšteli 1.529 evrov, v kompletu z objektivom AF-S DX NIKKOR 18–105 mm f/3.5-5.6G ED VR 1.799 evrov, v kompletu z objektivom AF-S DX NIKKOR 18–140 mm f/3.5–6.3G ED VR pa 1.849 evrov.

Združljivost s tehnologijo SnapBridge
Vmesnika Bluetooth® in Wi-Fi® v fotoaparatu sta na voljo samo pri uporabi tehnologije SnapBridge. Pred uporabo tehnologije SnapBridge s tem fotoaparatom morate v združljivi pametni napravi namestiti aplikacijo Nikon SnapBridge.

Besedna znamka in logotipi Bluetooth® so zaščitene blagovne znamke v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; Nikon in z njo povezana podjetja take znamke uporabljajo na podlagi licence.
Wi-Fi® in logotip Wi-Fi Certified sta zaščiteni blagovni znamki združenja Wi-Fi Alliance®.
Android in Google Play sta blagovni znamki družbe Google Inc.