Novice

Vodilni sejem za fotografijo in video, Photokina, prinaša kar nekaj novosti. Nov sistem, nov dnevni razpored, novi datumi, nove teme … so tisto, zaradi česar se Photokina spreminja.

Photokina bo v prihodnosti odsevala hiter življenjski slog in napredek v digitalizaciji tudi tako, da bo že od leta 2019 dalje imel sejem nov datum tudi v mesecu maju. Na ključnih področjih bo prišlo do številnih inovacij, ki bodo prestavljene v Kölnu. Med njih spadajo številne nove aplikacije, programi in drugi produkti, ki bodo prispevali h izboljšanju fotografij. S temi spremembami se je preoblikovanje začelo že leta 2016 in se še vedno nadaljuje. Lanska Photokina je navdušila številne obiskovalce in tudi razstavljavce.

»Digitalna obdelava fotografij močno napreduje, kar odpira nov potencial v obdelavi fotografij. Nov datum bo naredil Photokino samo še bolj priljubljeno in dosegljivo za večje število ljudi. Na tak način bomo dosegli več ljudi, ki jih fotografija in video zanimata. Predstavilo se bo veliko novih programov in aplikacij, ki bodo enostavni za uporabo in bodo pritegnili predvsem mlajšo generacijo.« je povedal Rainer Führes.

Fotografiranje danes poleg ključnih področij fotografiranja zajema tudi trende v obdelavi fotografij, veliko dela z različnimi računalniškimi orodji in prepoznavanje kvalitetne fotografije. Vedno večjo vlogo ima tudi kvalitetno shranjevanje in objavljanje fotografij na različne načine, ki tako dosežejo večje število ljudi, hkrati se s temi fotografijami promovirajo fotografi, ki si iščejo nove stranke. Aplikacije, programi in orodja so postali vedno bolj dostopni vse tako profesionalnim kot ljubiteljskim fotografom. Obseg uporabe različnih programov in orodij se močno širi in s tem zahteva tudi nadgrajevanje za zadovoljevanje uporabnikov. Photokina bo zato predstavila številne novosti na tem področju.

Katharina C. Hamma, Chief Operating Officer of Koelnmesse GmbH ima pozitivno mnenje o prihajajočih spremembah: »Photokina 2016 nam je pokazala, da tradicija sejma še vedno ni izgubila na zanimanju in številu obiskovalcev. Nov koncept je požel veliko uspeha. Photokina se še naprej razvija in izboljšuje, kar bo opazno tudi pri vseh novosti, ki bodo predstavljene n Kölnu. Sedaj delamo naslednji logični korak z uveljavljanjem novega spletnega okolja za predstavljanje novih inovacij o katerih bomo razpravljali z razstavljavci, organizatorji in na koncu še s strankami.«

Za sejem v letu 2018 bo spremenjen dnevni razpored. Photokina 2018 se bo začela v sredo, 26.9., in končala v soboto, 29.9.