Novice

Letošnja Pulitzerjeva nagrajenca v kategorijah Breaking News Photography in Feature Photography sta postala svobodni fotograf Daniel Berehulak ter E. Jason Wambsgans, fotoreporter časopisa Chicago Tribune.

Berehulak je v kategoriji Breaking News Photography prejel nagrado za močan način pripovedovanja zgodb v podobi fotografij, objavljenih v slovitem New York Times, ki prikazujejo vladni napad na preprodajalce in uživalce drog na Filipinih. Tamkajšnje ulice se spreminjajo v morišča, življenja uporabnikov drog pa v očeh vladajočega predsednika Rodriga Duterta ničvredna.

Daniel_BerehulakFoto: Daniel Berehulak/Pulitzer.org

Daniel_Berehulak2Foto: Daniel Berehulak/Pulitzer.org

V kategoriji Feature Photography je žirija v sestavi Sherman Williams, Andrea Bruce, David Hume Kennerly, Michele McDonald in Deb Pastner nagradila fotoreporterja Wambsgansa za brilijantno upodobitev življenja 10. letnega dečka in njegove matere v poskusih prizadevanja ponovnega sestavljanja fantovega življenja po pretresljivem streljanju na domačem domu v Chicagu.

E_Jason_WambsgansFoto: E. Jason Wambsgans/Pulitzer.org

E_Jason_Wambsgans1Foto: E. Jason Wambsgans/Pulitzer.org

Celotna galerija nagrajenih fotografij Daniela Berehulaka se nahaja na tem naslovu, E. Jason Wambsgansove pa si lahko ogledate tukaj.