Novice

Od srede, 10. maja 2017, so odprte prijave na SLOVENIA PRESS PHOTO 2017: natečaj dokumentarne in novinarske fotografije. Slovenski fotografi svoje fotografije na natečaj lahko prijavijo do vključno 31. maja 2017 prek elektronskega obrazca na spletni strani http://www.sloveniapressphoto.si/prijava.asp. Najboljša dela znotraj kategorij Novice, Šport, Ljudje, Kultura in zabava ter Narava in okolje po izboru mednarodne strokovne žirije bodo od 5. do 25. junija 2017 razstavljena v Cankarjevem domu ter objavljena v posebni izdaji Sobotne priloge Dela.

SPP Zavod za promocijo fotografije letos že osmič prireja Slovenia Press Photo natečaj dokumentarne in novinarske fotografije, ki predstavlja odlično priložnost za pregled najboljših fotografskih dosežkov preteklega leta in je namenjen vsem profesionalnim in zahtevnim amaterskim fotografom. Na natečaj se znotraj kategorij Novice, Šport, Ljudje, Kultura in zabava ter Narava in okolje z neomejenim številom fotografij lahko prijavijo vsi fotografi s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Fotografi lahko prijavijo posamezne fotografije in/ali serijo 3 do 10 fotografij, ki predstavlja foto zgodbo.
Navodila in pogoje sodelovanja najdete na spletni strani http://www.sloveniapressphoto.si/spp/pravila-natecaja/965.

Mednarodna žirija v sestavi gostov Festivala Slovenia Press Photo 2017 bo anonimno izbrala najboljšo fotografijo in foto zgodbo znotraj posamezne kategorije ter najboljšo fotografijo in foto zgodbo celotnega natečaja, avtorja katerih bosta tudi nagrajena. Zmagovalna dela bodo od razglasitve rezultatov, ki bo potekala na zaključnem dogodku 5. junija ob 20.00 uri, do 25. junija 2017 razstavljena v Cankarjevem domu. Tudi letos pa bodo izbrana dela z natečaja objavljena v posebni izdaji Sobotne priloge, kar bo omogočil medijski pokrovitelj Delo.

Natečaj #SPP2017 poteka v okviru Festivala Slovenia Press Photo, ki letos poteka v sklopu spremnega programa razstave Roberta Cape v Cankarjevem domu.

Za več informacij o prihajajočih dogodkih in gostih lahko sledite tudi na Facebooku @Zavod SPP in @Slovenia Press Photo.

Napoved programa festivala SPP 2017

Letošnji Festival Slovenia Press Photo poteka v sklopu spremljevalnega programa razstave Roberta Cape, enega najbolj priznanih vojnih fotografov vseh časov, in bo vključeval predavanje kanadskega psihologa Anthonyja Feinsteina, dve okrogli mizi z naslovom Vojni poročevalec – Poklic, stroka, poslanstvo, in zaključni dogodek z razglasitvijo zmagovalnih fotografij natečaja ter odprtjem razstave zmagovalnih fotografij v Cankarjevem domu. Več o programu na spletni strani www.sloveniapressphoto.si in na spletni strani Cankarjevega doma, partnerja Festivala SPP 2017, www.cd-cc.si.