Novice

San Diego, 14 april 2017 – Sony Electronics, največji svetovni proizvajalec fotografskih senzorjev in vodilno podjetje na področju digitalne fotografije, je naznanilo rezultat konstantne rasti prodaje: 2. mesto na trgu fotoaparatov polnega formata z izmenljivimi objektivi v Združenih državah Amerike.

Njihovi fotoaparati z izmenljivimi objektivi in objektivi kot taki, so v letu 2017 že zabeležili rekordno prodajo, rast pa je še posebej vidna na zahodu, kjer je podjetje v primerjavi z istim obdobjem lanskega leta doživelo 23% večjo prodajo. K uspehu največ pripomore popularnost paradnih konjev α7R II in α7R II, za piko na i pa je pospešena rast Sonyja pripomogla tudi k splošnem izboljšanju tržnega položaja fotoaparatov polnega formata glede na isto obdobje v lanskem letu. Brez ključnega prispevka podjetja, bi se trg full frame aparatov soočal z rahlim upadom prodaje.

“Naša zavezanost industriji je močnejša kot kdajkoli”, pravi Neal Manowitz, podpredsednik Digital Imaging za Sony Severne Amerike. “Vedno poslušamo naše uporabnike in njihove odzive prepletamo z našo izjemno strastjo do inovacij. Na ta način razvijamo izdelke, storitve in podporo kot nihče drug”.

SEL85F18_A7II (1)