Novice

Fotografija iz naslovnice, 77 številke revije Digitalna kamera, krasi Tina Ramujkić s svojo ekipo tečajnikov.

2016-07-05_083548Fotografinjo Tino Ramujkić ste lahko spoznali v velikem intervjuju že v prejšnji številki Digitalne kamere, tokrat pa predstavljamo še njene tečaje fotografije. Tinini tečaji so razgibani in vsebinsko bogati, nudijo spoznavanje vseh glavnih področij fotografije, od tehnike in oblikovanja fotografije, kompozicije do raznih praktičnih delavnic. Velika prednost je, da potekajo v manjših skupinah, katerih prednost je individualen pristop in večja učinkovitost pri sprejemanju in podajanju informacij. Najpomembnejši pa je pristop, ki ga Tina uporablja pri vodenju začetnikov v fotografske vode: tečajniki se najprej spoznajo z delovanjem fotoaparata in njegovih funkcij, takoj nato pa svoje znanje prenesejo v prakso, saj ga je mogoče utrjevati le na ta način. Pri tem je bistveno, da se že med začetnim tečajem srečajo s čimveč različnimi vrstami fotografije (portretno fotografijo, arhitekturno fotografijo, športno fotografijo, nočno in makro fotografijo …), po zaključku tečaja pa imajo možnost sodelovati pri številnih delavnicah in projektih, ki jih Tina vsakoletno izpelje. Fotografski tečaji tako niso le kopičenje informacij, ki rade gredo v pozabo, prav nasprotno: tečajniki imajo takoj priložnost, da pokažejo, kaj znajo, in rezultati so se do zdaj izkazali za izvrstne!

TEČAJI

  • Začetni tečaj
  • Hitri tečaj
  • Nadaljevalni tečaj
  • Osnove Adobe Photoshop – Individualni tečaj
  • Tečaj za otroke
  • Tečaj za seniorje

DELAVNICE

  • Portret
  • Akt
  • Razvijanje črno-belih fotografij

Črno-bel izlet v preteklost

2016-07-05_083526Eno izmed prvih popotniških delavnic so imeli maja 2014, ko so se z vlakom odpravili na izlet v Postojno. Vrnili so se s kopico črno-belih fotografij železniške postaje, notranjosti vlaka, dinamike gibanja po tirih itd. Nastale fotografije so razstavili v treh hitrih ICS vlakih in so še več mesecev zabavale popotnike, ki so se vsak dan vozili v smeri Ljubljana–Maribor in nazaj, med vikendom pa še v smeri Maribor–Ljubljana–Koper in nazaj.

OTROŠKE DELAVNICE

2016-07-05_083510V sodelovanju z Mestno zvezo prijateljev mladine Ljubljana in Polono Ponikvar Tina že drugo leto zapored organizira brezplačni foto tečaj za otroke od 9. do 14. leta starosti. Letos so se podali na ljubljanske ulice, se povezali z ekološkimi društvi, ki delujejo na področju  varovanja okolja, ter nova spoznanja izrazili s fotografijo. Projekt so maja 2016 zaključili z razstavo fotografij v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v gradu Tivoli.

VEČ INFORMACIJ
Tečaji potekajo v prostorih gimnazije Vič. Obiščite spletni naslov www.tecaji-fotografije.si ali pokličite 041 776 835.

Več o delavnicah in tečajih pa si preberite v številki revije 77.